kantrium.com | MySuomi.com | HELSINKI | TourMANN.com

Патріарше богослужіння в день пам'яті святих рівноапостольних Кирила і Мефодія

DSC 022824 травня 2016 року, в день пам'яті святих рівноапостольних Кирила і Мефодія, вчителів Слов'янських, Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звершив Божественну літургію у Володимирському кафедральному соборі м.Києва.

 

Його Святості співслужили настоятель храму протоієрей Борис Табачек та соборне духовенство.

Цього дня на молитву до Володимирського собору завітали професорсько-викладацький склад і студенти Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова та Європейського університету. Адже 2003 року рішенням Священного Синоду УПЦ Київського Патріархату цей день проголошено «Днем українського студентства».

На запричасному із словом проповіді до присутніх звернувся клірик собору ієрей Олександр Шмуригін.

Богослужіння завершилося молебнем до святих рівноапостольних Кирила і Мефодія.

До дня українського студентства, з нагоди дня пам'яті святих Кирила і Мефодія, Предстоятель Київського Патріархату нагородив співробітників Університетів - церковними орденами, а низку студентів - Благословенними патріаршими грамотами.

Наприкінці було проголошене многоліття керівництву, професорсько-викладацькому складу Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова і Європейського університету та тим, хто в них навчається, і всьому українському студентству.

Зранку о 7.30, Патріарх Філарет, у співслужінні духовенства, звершив акафіст святій великомучениці Варварі біля її нетлінних і чудотворних мощей.