kantrium.com | MySuomi.com | HELSINKI | TourMANN.com

У Свято-Володимирському кафедральному соборі відбулося нагородження учасників АТО та добровольців

DSC 002814 березня 2017 року, з нагоди Дня українського добровольця, у Свято-Володимирському Патріаршому кафедральному соборі відбулося нагородження учасників АТО та добровольців.

Напочатку церемонії до присутніх зі словом звернувся настоятель собору протоієрей Борис Табачек, який відзначив високий героїзм і жертовність добровольців, які вони проявили у 2014 році та цим захистили і зберегли Україну від нашестя російського агресора.

Всі присутні помолились за упокій душ загиблих Героїв, які поклали своє життя за волю, незалежність і цілісність Української держави.

Панахиду очолив настоятель храму протоієрей Борис Табачек, якому співслужили клірики собору, військові капелани протоієрей Леонтій Никитенко та священик Олександр Шмуригін.

Також духовенство відслужило молебень за Україну, під час якого підносились молитви за українських воїнів, щоб Господь дарував їм здоров'я і захистив від усякої небезпеки, а українському народу подав визволення від нашестя чужинців, мир і перемогу.

Після молитви голова Шевченківського району, пан Олег Гаряга, вручив захисникам нагрудні знаки «Учасник бойових дій» та «Доброволець». Відзнаки Міністерства оборони до свята, що цього року вперше відзначається в Україні, отримали 25 воїнів-учасників АТО. Люди, чоловіки та жінки, які два роки тому за покликом серця пішли на Донбас захищати незалежність та суверенність нашої держави.

«Сьогодні особливо приємно вітати усіх наших добровольців та вручати пам'ятні відзнаки з нагоди свята разом з представниками духовенства! Щиро дякую вам за ваш безцінний внесок у безпеку України», – сказав Олег Гаряга.

У заході також взяли участь члени Київської міської спілки ветеранів АТО Шевченківського району, родичі воїнів та громадськість. 

Нагрудний знак «Учасник бойових дій» отримали 20 учасників АТО. Серед них – Дмитро Кравченко, Валерій Васильєв, Олександр Ульянов, Олексій Дюденко, Ігор Погребиський, Андрій Погребиський, Антон Малов, Андрій Сташевський, Василь Степаненко, Сергій Осадчий, Анатолій Васильєв, Володимир Драгоєв, Віталій Спис, Євгеній Ніколенко, Ярослав Куц, Олександр Матвієнко, Олександр Торохтій, Руслан Попов, Юрій Пляс, Євгеній Авер’янов.

Нагрудний знак «Доброволець» вручили п’ятьом учасникам АТО. Це – Михайло Павловський, Володимир Паламарчук, Олена Нікон-Преображенська, Петро Мартиненко, Тарас Буній.

Крім того, усі присутні учасники АТО та добровольці нагороджені Подяками голови Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації. Цю відзнаку також отримали Едуард Крупенко, Олександр Кондрашин, Христина Савчук, колектив стоматологічної клініки Este-line на чолі з директором Салімом Караме. Саме цей чоловік разом зі своїм колективом організував одну з перших мобільних стоматологій для лікування бійців АТО.

Від парафії Свято-Володимирського собору кожен нагороджений отримав ікону і пам'ятний подарунок.

Відео можна подивитись за наступним посиланням

Прес-служба Володимирського собору

за матеріалами сайту Шевченківської РДА