kantrium.com | MySuomi.com | HELSINKI | TourMANN.com

Патріарше богослужіння у день свята Вознесіння Господнього

content dsc 031125 травня 2017 року Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звершив у Свято-Володимирському кафедральному соборі урочисте богослужіння з нагоди свята Вознесіння Господа нашого Ісуса Христа.

 Як свідчить Священне Писання, після воскресіння сорок днів Господь продовжував являтися своїм учням та настановляв їх. В сороковий день, на Оливній горі неподалік Єрусалиму, Христос вознісся на небеса. Свідками цієї величної події були апостоли та Пресвята Богородиця, про що ми дізнаємося в Євангеліях від Марка і Луки та в Діяннях Святих Апостолів.

Напередодні ввечері Предстоятель Київського Патріархату відслужив Всенічне бдіння, під час якого звершив чин Літії, благословивши хліб, вино, пшеницю та єлей. На Утрені Патріарх помазував клір та вірян освяченим єлеєм.

У самий же день свята Святійший Владика звершив Божественну літургію у Володимирському кафедральному соборі міста Києва. Його Святості співслужили настоятель храму протоієрей Борис Табачек та духовенство собору.

Після прочитання Євангелького зачала Патріарх звернувся до віруючих зі словами проповіді, розкривши зміст свята та значення цієї події для кожного християнина.

По завершенню Божественної літургії було звершено святковий молебен. Під час якого Патріарх з народом молився до Христа Спасителя про визволення України від нашестя чужинців.