kantrium.com | MySuomi.com | HELSINKI | TourMANN.com

Учні дитячої недільної школи Володимирського собору відвідали Межигірський монастир

1 327 травня 2017 року, з нагоди завершення навчального року, з благословення настоятеля Володимирського собору протоієрея Бориса Табачека та під керівництвом викладача недільної школи Свято-Володимирського кафедрального патріаршого собору диякона Михаїла Омельяна відбулася паломницька подорож до Межигірського чоловічого монастиря, що біля села Нові Петрівці (Київська область).

 Із самого ранку трьома автобусами, у кількості 82-ох чоловік, дітки разом з батьками вирушили зі столиці до мальовничого куточка України. Прибувши в Межигір’я паломники помолилися та подякували Господу за навчальний рік та за всі благодіяння й щедроти. Подячний молебень очолив ігумен Спиридон (Матіящук), який помолився поіменно за паломників та надзвичайно цікаво після молебня розповів про історію Межигірського монастиря. Також дітки разом із монахом Ігнатієм (Лихолатом) дзвонили в дзвони, були вражені й гарно відпочили на мальовничій природі (оглянули унікальні рослини, будівлі, милувалися річкою, водоспадами та птахами, що живуть там).

Після екскурсії відбулася спільна трапеза на природі для всіх паломників.

Диякон Михаїл провів цікаві ігри, охарактеризовував біблійних персонажів, а дітки активно продовжували розповідати про псалмоспівця Давида, Йосипа, Адама та Єву. Учениці Носик Софійці, яка набрала упродовж навчального року найбільшу кількість балів диякон подарував дитячу Біблію та побажав й надалі бути старанною у вивченні Слова Божого. 

Для старших діток викладач школи Іван Гальчук провів інтелектуальні конкурси. Упродовж всієї екскурсії допомагали студенти Київської православної богословської академії Денисенко Олександр та Матлак Володимир.

Паломники повернулися у столицю сповнені приємними враженнями та бажанням й надалі навчатится в недільній школі, бути справжніми християнами як цього навчає Господь наш Ісус Христос.

Батьки з дітьми висловлюють подяку настоятелю Володимирського собору протоієрею Борису Табачеку, старості Михайлові Даниловичу за фінансову підтримку та викладачам недільної школи за організацію й проведення незабутньої паломницької подорожі.

Анонсуємо, що з 3-го вересня 2017 року буде набір до недільної школи.

 

Довідка: 

У Свято-Володимирському кафедральному патріаршому соборі, з благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета, діє недільна школа для дітей.

Запрошуємо діток від 4 до 16 років.  

Заняття проходять щонеділі з 14.00 до 15.00 години на другому поверсі собору. Діти вивчають Біблію, богослужіння і вчення Церкви, пізнають духовні та моральні цінності. В кінці кожного уроку спільна солодка трапеза.

Для батьків паралельно є можливість відвідувати недільну школу для дорослих. 

При школі діє гурток хорового співу.

Упродовж року у школі відбуваються різноманітні культурні та просвітницькі заходи:

- Різдвяні та Великодні вітання;

- паломництва та екскурсії;

- тематичні майстер-класи;

- колективні творчі справи. 

Навчання у школі безоплатне.

Приєднатися до занять можна в будь-який час впродовж року до відповідної вікової категорії.