kantrium.com | MySuomi.com | HELSINKI | TourMANN.com

У Володимирському патріаршому кафедральному соборі вшанували пам'ять загиблих десантників

IMG 04852 серпня 2017 року, в день пам'яті святого пророка Іллі, у Володимирському патріаршому кафедральному соборі було звершено Божественну літургію та водосвятний молебень.Також цього дня в Україні відзначають День високомобільних десантних військ.

 

З цієї нагоди до головного храму Київського Патріархату зібралися військовослужбовці, десантники, воїни та ветерани АТО, для того, щоб заупокійною молитвою вшанувати пам'ять своїх загиблих побратимів, які віддали своє життя за Україну.

З благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета богослужіння очолив архієпископ Сімферопольський і Кримський Клімент, якому співслужили священнослужителі собору.

Під час панахиди також молились Герой України, генерал-майор Ігор Гордійчук; головний сержант 81-ї бригади, захисник Донецького аеропорту, засновник громадського об’єднання «Серця кіборгів» Анатолій Свирид; бійці 95 бригади ВДВ, захисники Донецького аеропорту, родини загиблих героїв, волонтери.

За словами генерал-майора Ігоря Гордійчука, сучасний боєць-десантник – це еліта армії, професіонал, патріот України.

«Ми змушені починати це свято з сумної події: ми вшановуємо бойових побратимів, які віддали життя за нашу свободу й незалежність. Це дуже висока ціна. Саме високомобільні війська разом із силами спецоперацій та іншими військовослужбовцями Збройних сил України, разом з добровольцями піднялись проти путінської орди і вберегли країну», – каже Ігор Гордійчук, який отримав важкі поранення у боях за Савур-Могилу.

Після панахиди дітям і родинам загиблих героїв, а також присутнім десантникам від громади Володимирського собору були вручені пам'ятні подарунки.

Вічна пам'ять і Царство Небесне нашим загиблим воїнам!