kantrium.com | MySuomi.com | HELSINKI | TourMANN.com

Святійший Патріарх Філарет відслужив Різдвяне Всенічне бдіння

content dsc 70167 січня Православна Церква відзначає одне з найбільших свят у році та згадує одну з головних подій у справі людського спасіння - Різдво Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа. Напередодні ввечері, 6 січня 2018 року, Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звершив урочисте та святкове Всенічне бдіння у Володимирському кафедральному соборі.

 Його Святості співслужили настоятель храму протоієрей Борис Табачек та духовенство кафедрального собору. За богослужінням співали Патріарший хор Володимирського собору та кліросний хор храму.

Згідно уставу цього дня Всенічне бдіння є особливим, оскільки складається з великого повечір'я та утрені.

Після літії Першосвятитель виголосив своє Різдвяне послання до пастви.

Храм був наповнений богомольцями, а завдяки трансляції Першому каналу українського радіо Патріарше богослужіння змогли почути численні слухачі. Трансляцію коментували професор Київської православної богословської академії, доктор богослів'я Дмитро Власович Степовик разом з головним редактором Першого Національного Христиною Стебельською.

Також Різдвяне богослужіння з Володимирського Патріаршого собору транслювалося у прямому ефірі таких телеканалів: «UA: Перший», "112 Україна", "Прямий" та "ICTV".

За богослужінням Предстоятель помазав віруючих освяченим єлеєм. Після завершення Всенічного бдіння у храмі лунали колядки у виконанні духовенства, церковнослужителів та хору кафедрального собору.

Христос народився! Славімо Його!