kantrium.com | MySuomi.com | HELSINKI | TourMANN.com

Патріарх Філарет очолив Божественну літургію у день свята Різдва Христового

content dsc 72077 січня 2018 року, в день свята Різдва Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа, Святійший Патріарх Філарет звершив Божественну літургію у Володимирському кафедральному соборі м. Києва.

Предстоятелю Київського Патріархату співслужили настоятель собору протоієрей Борис Табачек та духовенство кафедрального храму.

За богослужінням співали Патріарший хор Володимирського кафедрального собору (регент Вероніка Матвієнко) та кліросний хор собору (регент Тетяна Солосич).

Різдвяне послання Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета до архіпастирів, пастирів, чернецтва і всіх вірних Української Православної Церкви Київського Патріархату виголосив клірик собору протоієрей Олександр Шмуригін.

Величний Патріарший собор ледь вміщав всіх віруючих, які прийшли цього дня до храму, щоб помолитися та віддати славу і хвалу Новонародженому Спасителю. 

За богослужінням молились громадські діячі та інші поважні гості. Відбувалося стрім-включення телеканалів "112 Україна", "Прямий" та "ICTV".

Після Божественної літургії Патріарший хор виконав концерт різдвяних колядок, а впродовж дня у храмі лунали колядки і піснеспіви свята у виконанні кліросного хору собору.

Напередодні свята Різдва Христового, 6 січня ввечері, Святіший Патріарх Філарет відслужив Різдвяне Всенічне бдіння у Володимирському соборі.

Христос народився! Славімо Його!