kantrium.com | MySuomi.com | HELSINKI | TourMANN.com

У Володимирському соборі звершили чин похорону Героя України Леоніда Каденюка

content dsc 13252 лютого 2018 року, з благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета, у Свято-Володимирському патріаршому кафедральному соборі молитвою провели в останню путь Героя України, першого і єдиного космонавта незалежної України Леоніда Каденюка.

Чин похорону очолив єпископ Одеський і Балтський Павло. Йому співслужили настоятель Свято-Володимирського собору протоієрей Борис Табачек та духовенство храму.

Помолитись за упокій душі, попрощатися і віддати шану пам'яті великого українця прийшли рідні та близькі, представники Аерокосмічного товариства України, друзі та знайомі.

Наприкінці богослужіння єпископ Павло звернувся до присутніх зі словом, у якому закликав до молитви за упокій душі новопреставленого, що є проявом нашої любові та світлої пам'яті.

Нагадаємо, що 1 лютого ввечері тіло новопреставленого Леоніда Каденюка було привезене до Свято-Володимирського патріаршого кафедрального собору. У храмі була звершена панахида за упокій душі новопреставленого раба Божого Леоніда, яку очолив єпископ Одеський і Балтський Павло у співслужінні духовенства храму. Цілу ніч у соборі біля труни померлого читався Псалтир із молитвами за упокій душі спочилого, а зранку, перед чином похорону, була відслужена заупокійна Божественна літургія.

Леонід Костянтинович Каденюк - льотчик-випробувач 1-го класу, космонавт, генерал-майор авіації, перший і єдиний астронавт незалежної України, народний депутат України 4-го скликання, Народний Посол України, Герой України, Президент Аерокосмічного товариства України, радник Прем'єр-міністра України та Голови Державного космічного агентства України, Почесний доктор Чернівецького Національного університету імені Ю.Федьковича. Народився герой України 28 січня 1951 року в селі Клішківці на Буковині в родині вчителів. У 1995 році потрапив до групи космонавтів Національного космічного агентства України. Пройшов підготовку до космічного польоту в NASA на американському космічному кораблі багаторазового використання як спеціаліст з корисного навантаження. З 19 листопада до 5 грудня 1997 року Каденюк здійснив космічний політ на американському шатлі «Колумбія». Під час польоту виконував біологічні досліди, що були пов’язані з рослинами. Леонід Каденюк – автор п’яти наукових праць, торік видав книгу під назвою «Місія – Космос». 31 січня 2018 року у віці 67 років помер раптово під час пробіжки у районі Царське село в Києві.

Вічна пам’ять і Царство небесне спочилому рабу Божому Леоніду!