kantrium.com | MySuomi.com | HELSINKI | TourMANN.com

Патріарх Філарет звершив Утреню з чином поховання Господа нашого Ісуса Христа

content dsc 77416 квітня 2018 року ввечері Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звершив утреню Великої суботи з полієлеєм свята Благовіщення Пресвятої Богородиці й чином поховання Господа нашого Ісуса Христа у Володимирському кафедральному соборі.

 За богослужінням Предстоятелю співслужили священнослужителі собору.

Особливістю цієї утрені є читання за нею почергово стихів 17-ої кафизми і тропарів, що оспівують велич звершеної Богом заради нашого спасіння жертви. Усе читання і спів розділені на три статті.

Предстоятель Київського Патріархату під час полієлею прочитав Євангеліє свята Благовіщення.

В час співу великого славослів'я Плащаниця була взята духовенством з середини храму та з нею був звершений хресний хід навколо собору. Після цього перед Плащаницею були прочитані пророцтва про воскресіння та Апостол про викупительну жертву принесену Господом нашим Ісусом Христом, а далі Патріарх Філарет прочитав зачало Євангеліє від Матфея про запечатання гробу Господнього.

Нагадуємо, що завтра вранці 7 квітня у Велику Суботу та в день свята Благовіщення Пресвятої Богородиці Патріарх Філарет звершить вечірню з читанням 15 паремій та Божественну літургію святителя Василія Великого.