kantrium.com | MySuomi.com | HELSINKI | TourMANN.com

Патріарше богослужіння у Великий вівторок

content dsc 806623 квітня 2019 року, у Великий вівторок, Святійший Патріарх Філарет відслужив Божественну літургію Ранішосвячених Дарів у Свято-Володимирському кафедральному соборі м. Києва.

Його Святості співслужили настоятель собору протоієрей Борис Табачек і духовенство м. Києва.

Під час богослужіння, на малому вході, Патріарх Філарет до дня свята Пасхи відзначив священнослужителів м. Києва богослужбовими нагородами.

Церковні нагороди отримали:

- протоієрей Євген Затірка, клірик парафії преподобних Антонія і Феодосія Печерських на Лівому березі - право носіння зреста з прикрасами;

- священик Олексій Гончаренко, клірик храму первоверховних апостолів Петра і Павла на Берківцях - право носіння наперсного хреста;

- священик Андрій Тищенко, клірик Свято-Миколаївського храму на Татарці - право носіння камилавки;

- священик Іван Гищук, клірик Свято-Феодосіївського чоловічого монастиря- право носіння набедреника;

- священик Павло Філюшкін, клірик Свято-Духівського храму на Русанівці - право набедреника.

Після завершення богослужіння Святійший владика привітав духовенство з церковними нагородами та закликав священнослужителів з особливою ревністю і відданістю звершувати своє пастирське служіння на ниві Христовій.

Довідка: У Великий вівторок Церква згадує викриття Господом книжників і фарисеїв, Його розмови й притчі, сказані в цей день в Єрусалимському храмі: про податок кесарю, про воскресіння мертвих, про Страшний суд і кінець світу, притчі про десять дів і таланти. В притчах зображається неочікуване пришестя Господа (про десять дів) і праведність суду Божого (про таланти).