kantrium.com | MySuomi.com | HELSINKI | TourMANN.com

Завдяки Хресту Господньому, на якому був розіп’ятий Спаситель світу, Господь дарує нам життя вічне, – Патріарх Філарет

DSC 510327 вересня 2020 року, в день свята Воздвиження Чесного і Животворчого Хреста Господнього, Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звершив Божественну літургію у Володимирському кафедральному соборі.

Напередодні ввечері, Святійший Патріарх Філарет очолив Всенічне бдіння з чином Воздвиження Хреста Господнього.

Його Святості співслужили архієпископ Андрій та духовенство собору.

За богослужінням архієпископ Андрій виголосив проповідь на тему свята.

Завершилося богослужіння поклонінням Чесному і Животворчому Хресту Господньому.

Після закінчення Божественної літургії Патріарх Філарет звернувся до віруючих з повчальним словом з нагоди свята Воздвиження Хреста Господнього та подякував всім за молитви, які возносилися за його видужання.

“Дорогі браття і сестри, вітаю вас зі святом Воздвиження Чесного і Животворчого Хреста Господнього.

Ми християни повинні ніколи не забувати, що без Хреста Господнього ми вічного життя успадкувати не можемо, і тому завдяки Хресту Господньому, на якому був розіп’ятий Спаситель світу, Господь дарує нам життя вічне. Тому і святі, і подвижники, і святителі і апостоли нічим іншим не хвалилися крім Хреста Господнього. Згадайте слова апостола Павла, який сказав: «Нема мені чим хвалитися, окрім Хреста Христового». Тому християни протягом двох тисяч років шанують Хрест Христів, поклоняються Йому і Ним перемагають усі труднощі земного життя. І нехай Господь наш допомагає нам своєю Божественною силою перетерпіти усі скорботи, які випали на наше земне життя.

Зі свого боку я хочу вам щиро подякувати за ваші молитви. Бо завдяки вашим молитвам я живий. Бо в мене, як ви знаєте був коронавірус. Але мені Господь за вашими молитвами дав здоров’я. Тому прошу і надалі молитися, щоб Господь дарував мені ще сили служити Церкві Христовій, служити віруючому народу і щоб усі ми досягли вічного блаженного життя” – сказав Патріарх Філарет.