kantrium.com | MySuomi.com | HELSINKI | TourMANN.com

Велике повечір’я з читанням четвертої частини Покаянного канону прп. Андрія Критського

DSC 183118 березня 2021 року, у четвер першої седмиці Великого посту, Святійший Патріарх Філарет звершив Велике повечір’я з читанням четвертої частини Великого покаянного канону преподобного Андрія Критського у Володимирському кафедральному соборі міста  Києва.

Його Святості співслужили архієпископ Переяславський і Білоцерківський Андрій, настоятель собору протоієрей Борис Табачек та духовенство храму.

За богослужінням співали Патріарший хор Володимирського собору (регент Вероніка Матвієнко) та кліросний хор собору (регент Тетяна Солосич)

Творцем Великого Покаянний канону є преподобний Андрій Критський. Він народився в Дамаску у сім’ї благочестивих християн. До семирічного віку хлопчик був німим. Дар мови він отримав після причастя Святих Христових Таїн.

У віці чотирнадцяти років він прийняв постриг в обителі преподобного Сави Освяченого у Єгипті.

Святий Андрій вів суворе та цнотливе життя. Його покірність та стриманість, чесноти та розум викликали подив. У 680 році він став представником Єрусалиму на IV Вселенському Соборі, опісля – архідияконом храму Святої Софії у Константинополі. Під час правління імператора Юстиніана II Андрія возведено в сан архієпископа міста Гортини на острові Крит. Упокоївся архієпископ Андрій Критський ймовірно у 726 році.