kantrium.com | MySuomi.com | HELSINKI | TourMANN.com

Патріарх Філарет привітав регента патріаршого хору Володимирського собору Вероніку Матвієнко з ювілеєм

DSC 151416 жовтня 2021 року свій 50-ий День народження відзначила регент патріаршого хору Володимирського кафедрального собору міста Києва Вероніка Василівна Матвієнко.

17 жовтня, після недільної Літургії, Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет привітав Вероніку Василівну з ювілеєм.

«Дорогі браття і сестри, сьогодні регент Патріаршого хору Вероніка Василівна Матвієнко відзначає 50-річчя з Дня свого народження. Ми вітаємо її від імені усього духовенства і парафіян собору з цим ювілеєм.

Вона прийшла в собор у критичний момент, коли прихильники Москви хотіли у свято Святої Тройці зірвати богослужіння у Володимирському соборі. І тоді регент Володимирського хору Михаїл Литвиненко покинув для того, щоб не було богослужіння. І таким чином на Свято Тройці у Володимирському соборі не було б богослужіння. Але Господь послав Вероніку Василівну. Вона ще тоді не була регентом, але взяла хор під своє мудре керівництво і ми провели урочисто святкове богослужіння. Таким був початок регентської діяльності Вероніки Василівни», – промовив Патріарх Філарет.

Святійший владика, від імені Української Православної Церкви Київського Патріархату, нагородив Вероніку Василівну орденом Христа Спасителя. У свою чергу Вероніка Василівна висловила вдячність за високу церковну нагороду.

Настоятель, духовенство і парафіяни Володимирського собору щиросердечно вітають дорогу і шановну Вероніку Василівну з Днем народження та бажають тілесного здоров’я, душевного миру і благодатної допомоги Божої у подальшій творчій праці на благо Православної Церкви.