kantrium.com | MySuomi.com | HELSINKI | TourMANN.com

У Володимирському соборі відбулося прощання із загиблим грузинським добровольцем Давидом Гобержишвілі

g-02Сьогодні, 28 березня 2022 р., у Свято-Володимирському кафедральному соборі відбулося прощання з Давидом Гобержишвілі, майором грузинської армії (в запасі), грузинським добровольцем Добровольчого батальйону “ОДЧ Карпатська Січ”.

Давид Гобержишвілі був досвідчений військовий: у 1991 – 1993 рр. воював в Абхазії, а в 2008 р. – в Цхинвалі. Народився в м. Сухумі 24 липня 1974 року. Загинув 27 березня 2022 р., захищаючи від московської навали Київ, столицю братньої для Грузії держави.

Давид мав намір передати свій досвід молодим українським воякам, але загинув у перший же день перебування на позиціях. У цей день у Грузії осиротіло двоє дітей.

Прощались із героєм під національними прапорами Грузії, України, червоно-чорним прапором і прапором “Карпатської Січі”. Віддати шану зібралося багато грузинських добровольців з різних українських військових частин. Прощальне слово виголосив Олег Куцин, командир батальйону “ОДЧ Карпатська Січ”. Закінчив промову словами “Дідеба Сакартвело!” (Слава Грузії!).

Панахиду за упокій душі новопреставленого загиблого воїна Давида відслужив клірик Володимирського собору протоієрей Богдан Вайда. Священик передав слова співчуття і благословення від Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета та висловив глибоку вдячність грузинському народові, добровольці якого пліч-о-пліч з українцями воюють проти російського загарбника, захищаючи Україну. Священник висловив щирі співчуття побратимам та родині загиблого воїна. У Володимирському соборі постійно буде підноситись молитва за упокій душі воїна Давида, який віддав за свободу і незалежність України найцінніше – своє життя…

Вічна пам’ять і слава полеглому Герою!