kantrium.com | MySuomi.com | HELSINKI | TourMANN.com

У Києві провели в останню путь загиблих грузинських добровольців Давида Менабдішвілі та Ніколоза Шанаву

IMG 076112 квітня 2022 року, з благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета, у Володимирському патріаршому кафедральному соборі попрощалися з грузинськими добровольцями, бійцями Добровольчого батальйону “ОДЧ Карпатська Січ” Давидом Менабдішвілі та Ніколозом Шанавою. Захисники України загинули у бою з російськими окупантами 9 квітня на Харківщині.

Давид Менабдішвілі (13.01.1975, Грузія – 9.04.2022, Харківщина). Раніше служив в МВС Грузії. У 2008 р. воював у м. Цхінвалі. В Україні жив з 2015 року. Воював у складі загону грузинських партизанів у м. Лисичанську на Луганщині. Загинув у лавах Добровольчого батальйону “ОДЧ Карпатська Січ”. Одружений, залишив у смутку матір, дружину та двох синів.

Ніколоз Шанава (05.02.2001, Грузія – 9.04.2022, Харківщина). Служив у грузинській армії. На початку війни разом з рідним братом Лукою прибув до України. Разом із братом поїхав у передовій групі Добровольчого батальйону “Карпатська Січ” з Києва на Харківщину. Не одружений, залишив у смутку батьків.

Чин похорону загиблих воїнів звершили священнослужителі собору. Святійший Патріарх Філарет висловив співчуття і глибоку вдячність грузинському народові, добровольці якого пліч-о-пліч з українцями протистоять російському загарбнику, захищаючи Україну. 

Прощались із героями під національними прапорами Грузії, України і прапором “Карпатської Січі”. Віддати шану зібралося багато грузинських добровольців з різних українських військових частин.

Священники висловили співчуття побратимам, рідним загиблих воїнів та всьому грузинському народові. У Володимирському соборі постійно буде підноситись молитва за упокій душ воїнів Давида і Ніколоза, які віддали свої життя за свободу і незалежність України.

Вічна пам'ять і Царство Небесне новопреставленим загиблим воїнам!