kantrium.com | MySuomi.com | HELSINKI | TourMANN.com

Патріарх Філарет звершив чин похорону заслуженої працівниці культури України Віри Тимошенко

DSC 954424 травня 2022 року Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звершив у Володимирському кафедральному соборі чин похорону громадської діячки, заслуженої працівниці культури України Віри Петрівни Тимошенко.

Його Святості співслужили настоятель Володимирського собору протоієрей Борис Табачек та духовенство храму.

Попрощатися, помолитись і провести в останню путь Віру Тимошенко зібралися родина і близькі покійної, представники української інтелігенції, громадські діячі.

Після богослужіння Святійший Патріарх Філарет висловив співчуття синові покійної Максиму Тимошенку, ректору Національної музичної академії України імені Петра Чайковського та всій родині і закликав до молитви за прощення гріхів раби Божої Віри.

Поховали Віру Тимошенко на Байковому цвинтарі столиці.

Тимошенко Віра Петрівна (народилась 13 березня 1941) – громадська діячка, заслужена працівниця культури України, засновниця Міжнародної асоціації гуманітарних та благодійних організаций і фондів України. З 1980 по 1985 – працювала в Радіотелеграфному агентстві України. З 1985 по 1990 — заступник голови Київського відділення Радянського фонду культури, а з 1990 по 1994 працювала головою Київського фонду культури. З 1994 р. займала посаду президента Міжнародного благодійного фонду «Духовна спадщина». Приймала активну участь у розвитку і поширенні української культури.

Нехай Всемилостивий Господь упокоїть душу новопреставленої раби Божої Віри, простить їй гріхи вільні і невільні та дарує Царство Небесне! Вічна пам’ять!