kantrium.com | MySuomi.com | HELSINKI | TourMANN.com

У Володимирському кафедральному соборі провели в останню дорогу загиблих Захисників України

pohoron-voiniv-07У Свято-Володимирському патріаршому кафедральному соборі м. Києва звершили чин похорону загиблих Захисників України.

30 серпня відбулося відспівування грузинського добровольця Гели Гогія. Загиблий воїн служив у 25-тій окремій повітрянодесантній Січеславській бригаді і загинув у бою з російськими окупантами на Донеччині. 

31 серпня у соборі провели в останню путь киянина Олега Фіногенова. Олег працював у Відділі цифрової трансформації та інноваційного розвитку Національного агентства із запобігання корупції, будуючи новітні ІТ-системи для запобігання корупції в Україні та з перших днів широкомасштабного вторгнення пішов на фронт захищати Батьківщину. Захисник мав значний попередній військовий досвід, у 2015-2016 роках служив у 93-тій окремій механізованій бригаді «Холодний Яр». Тож 24 лютого без вагань одразу поїхав на фронт до своїх побратимів холодноярівців. Загинув Герой в боротьбі за Україну в одній з найгарячіших точок фронту біля Бахмута на Донеччині.

Чин похорону загиблих воїнів звершив клірик собору протоієрей Богдан Вайда у співслужінні диякона Василія Дідуха.

Священник передав рідним і побратимам полеглих Захисників глибокі співчуття Святійшого Патріарха Філарета та закликав усіх до молитви за спокій душі загиблих воїнів. 

Помолитись, попрощатись і віддати шану загиблим Героям зібралося багато військовослужбовців, рідних, близьких, киян та парафіян храму.

У Володимирському соборі постійно буде підноситись молитва за упокій душ воїнів Гели та Олега, які віддали свої життя за волю і незалежність України.

Вічна пам’ять і Царство Небесне новопреставленим загиблим воїнам!