kantrium.com | MySuomi.com | HELSINKI | TourMANN.com

Богослужіння у день свята Покрови Пресвятої Богородиці

DSC 368914 жовтня 2022 року, в день свята Покрови Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії, Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звершив Божественну літургію у Володимирському кафедральному соборі м. Києва.

Напередодні ввечері, Патріарх Філарет очолив у соборі святкове всенічне бдіння.

Предстоятелю співслужили настоятель храму протоієрей Борис Табачек та духовенство собору.

У день свята Покрови Божої Матері ми також святкуємо день захисника України. Із почуттям глибокої вдячності, за богослужінням підносились посилені молитви за наших захисників: за здоров’я і Божий захист українських воїнів, які боронять від окупантів нашу Батьківщину, за зцілення поранених та за упокій душ загиблих за Україну героїв.

Завершилося святкове богослужіння молебнем до Божої Матері перед її іконою. 

Його Святість привітав парафіян зі святом Покрови Божої Матері та Днем захисника України:

"Всечесні отці, дорогі браття і сестри, поздоровляю вас зі святом Покрови Божої Матері. Пресвята Богородиця, дійсно, за всю історію Української Церкви, протягом тисячі років, покривала від усякого зла Україну і український народ. Доказом того, що, дійсно, Божа Матір піклувалась за нашу землю є безліч чудотворних ікон, які знаходяться в Україні. Якщо чудо звершується, значить Божа Мати молиться Своєму Сину Господу Ісусу Христу, щоб Він захистив? Молиться. І тому, зараз, коли Україна переживає тяжкі часи, нам треба звертатись до Божої Матері, щоб вона своїм омофором захистила Україну від агресора... Будемо молитись, щоб Господь захистив, молитвами Божої Матері, нашу землю від супостатів. Ми твердо віримо, що Божа Матір захистить Україну, і в Україні буде мир, і буде злагода та єдність" – сказав у своєму вітальному слові Патріарх Філарет та закликав на присутніх у храмі Боже благословення.