kantrium.com | MySuomi.com | HELSINKI | TourMANN.com

Патріарше богослужіння у неділю Торжества Православ’я

DSC 02655 березня 2023 року, у першу неділю Великого посту, Православна Церква відзначає Торжество Православ’я.

Це свято перемоги над усіма єресями, які існували з самого початку християнства. Останньою єрессю було іконоборство, яке було засуджене Святими Отцями на VII Вселенському соборі. На честь великої перемоги відновлення іконошанування і було встановлене окреме святкування, яке дійшло як непересічна подія Вселенської Церкви до наших днів.

Напередодні, у суботу ввечері, Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звершив Всенічне бдіння у Володимирському кафедральному соборі, а в неділю – Божественну літургію святителя Василія Великого.

Його Святості співслужили настоятель храму протоієрей Борис Табачек та духовенство собору.

На запричасному проповідь виголосив протоієрей Михаїл Трускавецький.

Після завершення Божественної літургії був відслужений особливий молебень неділі Торжества Православ’я. Під час молебню присутні у храмі урочисто проспівали «Символ віри». Протодиякон виголосив «Вічну пам’ять» благовірним царям, великим князям і гетьманам Київської Руси та усім захисникам Православ’я. Також було виголошено «Многоліття» Предстоятелям Православних Церков, єпископам, усьому священичому та дияконському чину, ченцям і всім православним християнам.