kantrium.com | MySuomi.com | HELSINKI | TourMANN.com

Патріарше богослужіння у Великий четвер

DSC 0008Всі богослужіння Страсної седмиці наповнені глибоким змістом і споминами подій Розп’яття Спасителя, а особливим днем є Великий Четвер, в який згадується встановлення Таїнства Євхаристії.

Цього дня, 12 квітня 2012 року Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет відслужив у Свято-Володимирському Кафедральному соборі Божественну Літургію свт. Василія Великого. Його Святості співслужило соборне духовенство.

Під час Божественної Літургії на малому вході Святійший Патріарх Філарет за ревне служіння Церкві Божій і душпастирське піклування до дня Святої Пасхи 2012 року нагородив прот. Димитрія Кошку – правом носіння палиці.

За Літургією велика кількість вірних приступали до Причастя Святих Таїн.

Цього ж дня ввечері напередодні Великої П’ятниці, Святійший Патріарх Філарет у співслужінні духовенства Свято-Володимирського кафедрального собору звершив Утреню. Під час богослужіння були прочитані дванадцять Євангелій, які повіствують про спасительні страждання Господа нашого Ісуса Христа. Утреня звершується у підніжжя Хреста, який встановлюється посеред храму, і включає в себе євангельські уривки та піснеспіви, присвячені спогадам спасительних Страстей Господа. Після богослужіння, за благочестивим звичаєм, віруючі приносять додому свічки, які запалювались під час читання Євангельських зачал.


Андрій ГОЛОВКОВ