kantrium.com | MySuomi.com | HELSINKI | TourMANN.com

Святійший Патріарх Філарет очолив Різдвяне богослужіння

Rizdvyane bogoslujinnya 2013 167 січня Православна Церква відзначає одне з найбільших свят у році і згадує одну з головних подій у справі людського спасіння - Різдво Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа.

З нагоди свята Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет очолив урочисті богослужіння у Володимирському кафедральному соборі м. Києва. Святійшому Владиці співслужили священнослужителі кафедрального собору.

6 січня 2013 р. Предстоятель Київського Патріархату очолив у соборі Всенічне бдіння. Після літії Первосвятитель виголосив своє Різдвяне послання до пастви. Храм був наповнений богомольцями, а завдяки трансляції Першими каналами українських радіо й телебачення Патріарше богослужіння змогли побачити і почути численні глядачі й слухачі. Після завершення богослужіння у храмі лунали колядки, у виконанні духовенства, церковнослужителів та хору кафедрального собору.

7 січня 2013 р., в день свята Різдва Христового, Святійший Патріарх Філарет очолив у Володимирському соборі Божественну літургію, яка також транслювалася по телебаченню і радіо.

Різдвяне послання Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета до архіпастирів, пастирів, чернецтва і всіх вірних Української Православної Церкви Київського Патріархату виголосив протоієрей Іоан Київський.

За богослужінням співали Патріарший хор Володимирського кафедрального собору (регент Вероніка Матвієнко) та кліросний хор собору (регент Т.В. Солосич).

Після Божественної літургії хор собору виконав концерт різдвяних колядок.

Фото Василь Дідух