kantrium.com | MySuomi.com | HELSINKI | TourMANN.com

Патріарше богослужіння у неділю Торжества Православ'я

Patriershe-bogoslujinnya-nedili-Torjestva-Pravoslaviya 0424 березня 2013 року, у першу неділю Великого посту, Православна Церква вшановує Торжество Православ’я. Це свято перемоги над усіма єресями, які існували з самого початку християнства. Останньою єрессю було іконоборство, яке було засуджене Святими Отцями на VII Вселенському соборі. На честь великої перемоги відновлення іконошанування і було встановлене окреме святкування, яке дійшло як непересічна подія Вселенської Церкви до наших днів.

Напередодні, 23 березня, у суботу ввечері, Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звершив Всенічне Бдіння у Свято-Володимирському кафедральному соборі, а в неділю – Божественну Літургію. Його Святості співслужило соборне духовенство.

Після прочитання Євангелія Святійший Владика виголосив проповідь.

По завершенні Божественної Літургії був відслужений особоливий молебень неділі Торжества Православ’я. Під час молебня присутні у храмі урочисто проспівали "Символ віри". Протодиякон виголосив «Вічну пам’ять» благовірним царям і царицям, великим князям і гетьманам Київської Русі та усім захисникам Православ’я. Також було виголошено «Многоліття» Предстоятелям Православних Церков, митрополитам, архієпископам та єпископам, усьому священичому та дияконському чину, ченцям і всім православним християнам.

Того ж дня ввечері у Володимирському соборі під час вечірнього богослужіння Патріарх Філарет разом із соборним духовенством читав акафіст Страстям Христовим.

Фото: Василь Дідух