kantrium.com | MySuomi.com | HELSINKI | TourMANN.com

Напередодні дня пам'яті св. рівноап. кн. Володимира у Патріаршому соборі звершено урочисте Всенічне бдіння

pamyat-svyatogo-Volodymyra-vsenichna-0327 липня 2013 року, напередодні дня пам'яті святого рівноапостольного великого князя Володимира та дня Хрещення Руси-України, у Володимирському кафедральному патріаршому соборі відбулося урочисте Всенічне бдіння, яке очолив Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет.

Його Святості спіслужили: Предстоятель Чорногорської Православної Wеркви, блаженнійший архієпископ Цетинський і митрополит Чорногорський Михаїл, сонм архіпастирів Київського Патріархату, духовенство м. Києва.

За богослужінням була звершена Літія, яку, з благословення Предстоятеля, очолив митрополит Переяслав-Хмельницький і Білоцерківський Епіфаній.

На Полієлеї, під час співу "Хваліть ім'я Господнє", звершено прославння - була винесена на середину храму ікона святого благовірного князя Оскольда, якого Церква канонізувала на Помісному соборі 27 червня ц.р., після чого духовенство проспівало урочисте величання святим князям Володимиру та Оскольду.

Під час богослужіння Святійший Патріарх Філарет помазував вірян освяченим єлеєм.

Завтра, 28 липня о 10 годині у Володимирському соборі розпочнеться Божественна літургія, яку очолить Святійший Патріарх Філарет у співслужінні архієреїв Київського Патріархату та сонму духовенства з усієї України. Після Літургії, близько 11.30, розпочнеться Хресний хід до пам'ятника рівноапостольному князю Володимиру на Володимирській гірці, де буде звершено урочистий молебень.

Запрошуємо всіх на молитву!

Фото: Василь Дідух