kantrium.com | MySuomi.com | HELSINKI | TourMANN.com

Патріарше богослужіння у 5-ту неділю Великого посту

alt6 квітня 2014 року, у 5-ту неділю Великого посту, коли Православна Церква згадує подвиг преподобної матері Марії Єгипетської, Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет у співслужінні соборного духовенства звершив Божественну літургію свт. Василія Великого у Володимирському кафедральному соборі. Напередодні, 5 квітня, Святійший Патріарх відслужив Всенічне бдіння.

Сьогодні Церква показує своїм вірним приклад справжнього покаяння. Цей разючий приклад - преподобна Марія Єгипетська. Звершуючи пам’ять преподобної, Церква у її житії дає нам приклад, як ми повинні каятись у своїх гріхах. Житіє святої Марії є живим свідченням того, що люблячий Бог готовий простити кожній людині навіть найтяжчий і найбільший гріх, якщо вона принесе щире й сердечне покаяння.

За богослужіння Святійший Патріарх звернувся до вірян зі словом про подвиг преподобної матері Марії.

Наприкінці богослужіння Святійший Владика разом з духовенством звершив молебень до Всемилостивого Бога про визволення України від нападу чужинців.

Вкінці богослужіння в рамках проведення VII міжнародного дитячого фестивалю духовної пісні на честь Пресвятої Богородиці "О, Мати Божа! Райський цвіте" у соборі відбувся концерт духовного співу хору хлопчиків Національної музичної академії України ім. П. Чайковського (художній керівник Алла Шейко).

Відео: проповідь Святійшого Патріарха Філарета на літургії

Відео з богослужіння