kantrium.com | MySuomi.com | HELSINKI | TourMANN.com

Патріарше богослужіння у неділю 4-ту після Пасхи

alt11 травня 2014 року, у 4-ту неділю після Пасхи, про розслабленого, Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звершив Божественну літургію у Володимирському кафедральному соборі.

10 травня, напередодні воскресного дня, у суботу ввечері, Предстоятель Київського Патріархату очолив Всенічне бдіння. За богослужінням Святійший Владика помазав парафіян благословенним єлеєм. Його Святості співслужили настоятель храму протоієрей Борис Табачек та духовенство кафедрального собору.

У неділю о 10 годині Святійший Патріарх Філарет у співслужінні соборного духовенства звершив Божественну літургію.

Під час літургії, після прочитання Євангелія, Предстоятель виголосив проповідь.

Богослужіння завершилося молебнем до Пресвятої Богородиці перед Її чудотворним образом "Несподівана Радість", під час якого Патріарх виголосив молитву, що читається під час Літургії чи молебного співу у дні неспокою та нашестя ворогів на державу і Батьківщину нашу.

Після літургії, в рамках проведення дитячого фестивалю духовної пісні "О, Мати Божа, Райський Цвіте", у соборі відбувся концерт духовного співу у виконанні хору хлопчиків та юнаків Національної музичної академії України ім. П. І. Чайковського (художній керівник Алла Шейко).

Цього ж дня у кафедральному соборі за вечірнім богослужінням Святійший Патріарх Філарет читав акафіст Воскресінню Христовому.

Відео з богослужіння

Проповідь Патріарха Філарета у неділю 4-ту після Пасхи