kantrium.com | MySuomi.com | HELSINKI | TourMANN.com

Патріарше богослужіння у неділю 8-му після П'ятидесятниці

alt3 серпня 2014 року, у неділю 8-му після П'ятидесятниці, Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звершив Божественну літургію у Володимирському кафедральному соборі.

Напередодні воскресного дня, у суботу ввечері, Святійший Патріарх Філарет очолив Всенічне бдіння.

Його Святості співслужили настоятель храму протоієрей Борис Табачек та священнослужителі кафедрального собору.

За Божественною літургією, після читання Євангелія, Предстоятель Київського Патріархату виголосив проповідь на тему воскресного благовістя.

У своєму слові Патріарх Філарет закликав до постійної молитви перед і після вживання їжі. "Їжа – це дар Божий. Їжа – це життя, а життя є дійсно дар Божий, бо ніхто не має влади над своїм життям. І як не пояснювала б наука причини смерті людини, Владикою життя і смерті залишається Бог. Саме тому перед таким важливим актом як вживання їжі, а вона дає нам життя, обов’язково треба молитися Богу"- відзначив Святійший Владика.

Завершилося богослужіння молебнем до Пресвятої Богородиці перед Її чудотворним образом «Несподівана радість», під час якого Патріарх Філарет виголосив молитву, що читається у дні неспокою та нашестя ворогів на Державу і Вітчизну нашу.

Цього ж дня ввечері Святійший Владика, у співслужінні духовенства собору, звершив вечірню з читанням акафісту Покрову Пресвятої Богородиці.

Відео з богослужіння

Відео: Проповідь Святійшого Патріарха