kantrium.com | MySuomi.com | HELSINKI | TourMANN.com

У день свята Воздвиження Хреста Господнього Предстоятель Київського Патріархату звершив Божественну літургію у Володимирському кафедральному соборі

alt27 вересня 2014 року, в день свята Воздвиження Чесного і Животворчого Хреста Господнього, Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звершив Божественну літургію у Володимирському кафедральному соборі.

 Його Святості співслужили настоятель храму протоієрей Борис Табачек та соборне духовенство.

За богослужінням Патріарх Філарет виголосив проповідь про Хрест Господній та закликав паству шанувати цю велику святиню.

"Саме на хресті, на дереві, Господь Ісус Христос знищив гріх в людській природі. Тому що і гріх в людську природу увійшов через дерево. Згадайте оповідання Біблії. Як Адам і Єва згрішили? Згрішили тому, що з'їли плід з дерева, плід заборонений. І, таким чином, через дерево гріх увійшов у людську природу і через дерево, яким був хрест, Господь знищив у людській природі гріх. Тому ми шануємо не саме дерево, як таке, а Дерево, на якому знищений був наш гріх, гріх Адама" - зазначив у своєму слові Патріарх.

Після закінчення богослужіння Первосвятитель вклонився хресту.

Напередодні, 26 вересня, Предстоятель Київського Патріархату звершив Всенічне бдіння з чином воздвиження Хреста у Володимирському кафедральному соборі.

Про історію і сутність свята Воздвиження Чесного і Животворчого Хреста Господнього можна прочитати за наступним посиланням.